TTIFs jubileumsbok - årets julegave

Postet av Tistedalens TIF den 12. Des 2016

TTIFs jubileumsbok – idrettshistorie verdt å lese

Bestill boka

Boka kan bestilles ved å sende en SMS til Odd Grønberg - tlf 92821313, eller ved å sende en e-post til jubileum@ttif.no. Boka koster kr 300,-.

I forbindelse med sitt 100-årsjubileum 22. mai i år, ga TTIF ut en gedigen jubileumsbok. «Idrett og samhold gjennom 100 år» gir en bred fremstilling av idrettens utvikling Norge og i Tistedal spesielt.

Boka er krydret med 350 bilder, mange av dem gamle og sjeldne. I tillegg er det et stort bildegalleri bakerst i jubileumsboka hvor samtlige aktive utøvere i TTIF i 2015/2016 er avbildet. Boka er skrevet av Roger Prang, en av Haldens flittigste lokalhistorikere.

«En av de fineste»
Leder i TTIF, Tron Grandal, har uttrykt sin tilfredshet med jubileumsboka. – Vi har fått gode tilbakemeldinger, og mange mener at «Idrett og samhold i 100 år» er den fineste idrettsboka som er gitt ut i Halden. Det er ikke noe dårlig skussmål! sier Grandal.

Han forteller at salget har gått bra, men at det fortsatt er bøker igjen. – Dette er en bok alle TTIF-medlemmer, tistedøler og haldensere burde lese. Vi håper at den skal ligge under mange juletrær i Halden i vårt jubileumsår, sier han.

Bred fremstilling
I Tistedal som ellers i landet hadde idrettsbevegelsen en forsiktig start. Friluftsliv, turn og skyting var blant de tidligste aktivitetene. Ut fra den spede begynnelse vokste det fram en folkebevegelse som i dag er landets største.

I Tistedal var det skisporten som fenget først, og det ble arrangert skirenn allerede på 1880-tallet, 30 år før Tistedalens Turn & Idrettsforening ble stiftet. Hoppere og langrennsløpere holdt til i Flateby-området, og her skulle de drive sin virksomhet helt til skiaktiviteten opphørte for omkring 20 år siden. Senere kom fotball, turn og gymnastikk, marsjkonkurranser, friidrett, orientering, håndball og bandy på programmet. Alt dette er beskrevet i boka.

Topp aktivitet i jubileumsåret
– I dag er fotball og håndball grenene som står på programmet for TTIF, og aktiviteten er på topp året rundt. I tillegg er Ormtjernhytta og løypene en viktig del av virksomheten vi driver. Dette og mye annet forteller jubileumsboka «Idrett og samhold gjennom 100 år» om, forteller TTIF-leder Tron Grandal.

Bestill boka

Boka kan bestilles ved å sende en SMS til Odd Grønberg - tlf 92821313, eller ved å sende en e-post til jubileum@ttif.no. Boka koster kr 300,-.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.